Legyünk egészségesek, hosszú életűek!

A tibeti kristálygomba jótékony hatásai

Pár évvel ezelőtt az egyik kolléganőmnek panaszkodtam, mert sokat fájt a gyomrom. A tibeti kristálygombát ajánlotta. Gyógyít és fogyasztása rendkívül jó hatással van a szervezetünkre – mondta. Másnap befőttes üvegben hozott egy adagot. Ettől kezdve rendszeresen fogyasztom.

Többen idegenkednek a gombáktól. Bennem semmilyen rossz érzés nem volt. Gyerekkorom emlékei jutottak eszembe. Mint ismeretes, a kefír készítéséhez is gomba szükséges. Akkor még az üzletekben nem árultak kefírt, kevesen ismerték és nem beszéltek a kefír jótékony hatásairól.
A nagymamám állította, hogy hosszú élethez segít a fogyasztása. Ő egyik ismerősétől kapta a gombát és otthon elkészítette a kefirt. Emlékszem, hogy a gombához tejet öntött, majd állni hagyta egy-két napig.
Lelki szemeim előtt látom őt,…………  a konyhaasztalnál áll. ……..leszűri a kefírt………. A szűrő tele van túrószerű fehér valamivel, az edényben pedig ott van a bűvös ital. Az elkészült kefirtből ad egy pohárral …a frissen sült kenyérszelettel nagyon ízlik. 

A kolléganőmtől kapott gombák vízben voltak. Örültem neki, hogy nem tejjel készül, mert a tejet egy ideje nem szeretem. Igen, ez kell nekem. Ez majd segíteni fog – gondoltam.

Úgy is volt. Hamarosan megszűntek a gyomorproblémáim. Néhány éve jelezte az orvos, hogy renyhe a gyomorműködésem. Erre is jó hatással volt. Ezért kezdtem el rendszeresen fogyasztani.

A kristálygomba:

A japán vagy tibeti kristálygombából kellemes, limonádé ízű folyadék készíthető. Vízzel készül és a gombák áttetszőek.

A Kaukázusban már nagyon régóta ismerik, a gyerekek is fogyasztják. Több professzor is vizsgálta hatásait. Professzor Menkiw szerint Kaukázusban, ahol fogyasztják a tuberkulózis és a rák ismeretlen.

Németországban légzőszervek hurutos megbetegedéseit és gyomorgörcsöket, krónikus bélgyulladásokat, májgyulladást, epebetegségeket, hólyagproblémákat gyógyítottak meg vele és segített a komoly betegségekből felépülés időszakában is.

Sokféle más betegségeknél is alkalmazták jótékony hatását. Felhasználták többek között női altesti betegségek, idegbetegségek, belső daganatok, vérszegénység, vérkép problémák, szklerózis multiplex, vérnyomás betegségek kezelésénél. Jónak bizonyult a normális testsúly elérésében, megtartásában.  Jó eredményeket értek el ekcémás kiütések gyógyításánál. Kipróbálták anyatej pótlásához.

Felhasználták idegbetegségeknél, izületi gyulladásnál, szívinfarktusnál, immunerősítésre, közérzet javításra, vese és epebajoknál, asztma gyógyítására is. Megállapították, hogy fogyasztásának hatására antibiotikus kezelés után a bélflóra hamarabb áll helyre. A folyadékkal a testet méregteleníti lehet.

Franciaországban a szőlészek az egészség és a víz javítására használták.

Tudósok megállapították, hogy rendszeres fogyasztása nem ártalmas.

A legfontosabbnak tűnő hatása azonban az, hogy megakadályozza a táplálék rothadását a belekben. Emiatt valóban gyógyító és élethosszabbító hatása van.

Az általam készített kristálygomba:

Recept : 

KRIGÓ vagy TIBETI (mi csak így nevezzük a családban)

Limonádé kristálygombával

A befőttes üvegben lévő gombás cukrozott vizet 2,5 – 3,0 literes műanyag vagy üveg edénybe öntjük. Felengedjük vízzel, hozzáadunk 2-3 szelet (héjas) citromot, 20-25 db mazsolát, tetszőleges almaecetet, cukrot. Összekeverjük, megkóstoljuk. Akkor jó, ha finom limonádé ízű.  Szoba hőmérsékleten egy-két napig állni hagyjuk. Ezt követően a tetején lévő mazsolát és citromot kimerjük, majd tésztaszűrővel leszűrjük a gombát. A szűrt levet újra megkóstoljuk, ha kell még egy kis édesítőt adunk hozzá, majd műanyag flakonokba, vagy kancsóba töltjük és hűtőbe tesszük. Ha nem tesszük a hűtőbe hamar csípős lesz, olyan, mintha murcit innánk. Ilyenkor is iható, de jobb ha utána nem vezetünk autót, illetve munka után vagyunk. Hűtőbe téve több napig is „rájárhatunk”. Naponta egy-egy pohárral nyugodtan ihatunk belőle. Hűtve igen finom az íze.

A tésztaszűrőben lévő gombát langyos vízzel átmossuk. Befőttes üvegbe tesszük és annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje a gombákat. 2-4 evőkanál cukrot is adunk hozzá. Megkeverjük, lezárjuk és a hűtőben tartjuk az új limonádé készítéséig. Több napig is eláll a hűtőben. Arra figyeljünk, hogy a cukrot pótolni kell, mert különben elpusztulnak a gombáink.

Az így tárolt kristálygomba akár egy hét múlva is felhasználható.

Fontos! Vigyázzunk, hogy a gomba fémmel ne érintkezzen.

A gomba gyorsan szaporodik. Hozzájutni nem könnyű, ezért a felesleget ne dobjuk ki! Biztosan vannak olyanok, akik örülnének neki.

Szívesen adok kristálygombát, ha érdekel hogy juthatsz hozzá kérlek keress meg privátban!

(telefon:06-30-411-5899, vagy e-mai: bali.antalne@gmail.com)

Források:

https://napidoktor.hu/termeszetesen/eljunk-orokke-a-kristalygombatol/

https://www.nlcafe.hu/forum/?fid=441&topicid=57758

http://medi.hupont.hu/8/1-kristalygomba

Egészségesebben és jól szeretnéd érezni magad? Figyelmedbe ajánlok néhány tippet és pozitív megerősítést tartalmazó kártyákat. Kattints ide a letöltéshez >>>>>>>>

Kérlek amennyiben tetszett a bejegyzésem, lájkoljad, illetve bátran szóljál hozzá! Érdekel a véleményed!

3 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük