Hogyan tudsz lelkes maradni? Íme pár tipp:

1 Mindent szenvedéllyel, kitartással csinálj.

2 Ne magadat sajnálgasd, mert az nem vezet sehova.

3. Kerüld az aggodalmaskodást, mert az csak egy előérzet. A tények a fontosak, azokra figyelj.

4.Mások kritikáit ne vedd túlságosan a szívedre, mert általában mindenkinek más a véleménye és csak megzavarnak vele. Tedd azt, amit jónak hiszel, döntsd el magad úgy, hogy elfogadod magadban, hogy úgyis tiéd a felelősség. A jó döntéshez járj utána a dolgoknak, képezd magad. Ne sajnáld megfizetni az árát, hiszen sokszorosan megtérül.

3 Minden nap tegyél egy kicsit a céljaid megvalósításért.

4 Figyelj arra, hogy egyensúlyban legyen a munkád és a magánéleted.

5 Ha bizonytalanságot érzel, ne foglalkozz vele. Te csak tedd a dolgod, tedd azt, amit elhatároztál. Hidd el, hogy fegyelemmel, kitartással, szorgalommal bármit meg tudsz valósítani.

6 Amikor időd engedi jegyezd fel határidőnaplódba azt, amit megtettél az jó eredmény elérése érdekében (pl sétáltál, olvastál, tornáztál, …..).

7 Ha olvasol, látsz vagy hallottál valami olyat, ami fontos lehet a írd le, hogy meg tudjad később is nézni..

8 Vizsgáld meg időnként, hogy hol tartasz. Ha jól haladsz a lelkesedésedet erősíteni fogja.

9 Tapasztalataidat add át azoknak, akiket érdekel. Ha segíteni tudsz, tedd meg!

10 Folyton figyelj a célodra, céljaidra. Új ötleteket vessél rögtön papírra, akár éjjel is, ha új ötlettel felébredsz, írd le – ne hagyd kárba veszni azokat.

11 Időnként pihenj és ünnepeld meg a sikeredet. Lazíts és élvezd az elért eredményeket. Esetleg jutalmazd meg magad valami aprósággal.

12 Frissen, új erővel haladj tovább a már megkezdett utadon.

13 Keresd az újabb és újabb lehetőségeket, folyamatosan tanulj, amelyek révén újabb sikereket érhetsz el. Hidd el, hogy ez a tanulás nagyon élvezetes lesz számodra és nem akarod majd befejezni.