5 fő indok arra, hogy relaxáljunk 

A relaxáció, másképpen ellazulás.

Az orvosi szótár szerint:

az eredeti állapot visszaállása, ernyedés, lazulás, feszültség csökkentése, az izmok ellazítása lelki úton.

Felbosszant bennünket, hogy sokáig kell várakozni, hogy nem engednek el szabadságra, hogy a gyerek kettest kapott matematikából, hogy….és még sorolhatnám tovább. Azt hisszük, hogy a tévénézés, az olvasás, vagy egy-két pohár alkohol elfogyasztását követően majd jobban érezzük magunkat. És valóban egy kicsit jobb lesz a közérzetünk. A meglévő problémánk azonban továbbra is megmarad, ezzel együtt a feszültség is. Az agyunk jár, a testünk görcsös. Ténylegesen a feszült állapotot relaxálással tudjuk megszüntetni.

Miért érdemes relaxálni?

  1. Kezelni tudjuk a stresszt.

Bizonyított tény, hogy a betegségek főleg a stressz számlájára írhatók. Minden napi relaxálással, az izmok ellazításával, javul a szervezet stresszel szembeni megküzdése. Általa megszabadulhatunk a feszültségektől, ami általában a félelem, a harag, a szorongás miatt keletkezik.

  1. Rendszeres gyakorlásával egészségesebbek leszünk.

A relaxálás 10-15 percet vesz igénybe. Szép zenével vagy csöndben. Ebben a pár percben csak önmagunkra figyelünk. Igazán jó eredményeket akkor tudunk elérni, ha rendszeresen, minden nap gyakoroljuk.  Reggel és este a legjobb, de bármikor, amikor csak időnk engedi.

  1. Az életünket jobbá tesszük általa.

Az izomfájdalmak elmúlnak, megszűnik a fejfájás, jobb lesz a kedélyállapot. Relaxálás alatt felbukkannak ugyan a korábbi gondolatok, de könnyen félre tudjuk tenni azokat a relaxálás idejére.  A probléma megmarad ugyan, de a stressz okozta egészségügyi károkat ki tudjuk védeni a használatával.

  1. Nagyon jó érzés és rendkívül egészséges.

Azalatt a pár perc alatt amíg relaxálunk, felfrissülünk. Utána úgy érezzük magunkat, mintha 2-3 órát pihentünk volna. Kellemes melegség és az erekben keringő vér okozta bizsergés járja át a testünket.

  1. Egészségi állapotunkat javítjuk, ha relaxálunk 

A feszült izmok elernyednek, az erekben a vér jobban tud áramolni. Nyugtató hatása miatt testünkben és az elménkben megszűnik a szorongás és a feszültség.

A relaxálás könnyen elsajátítható, megtanulható.

Amennyiben kérdésed van tedd fel bátran, akár privátban is. Szívesen megmutatom a folyamatot. Keress!

Ha még egészségesebben és jól szeretnéd érezni magad ajánlom neked az öt tippet és a 154 pozitív megerősítést tartalmazó kártyát.

Ide kattintva, a keresztneved és az e-mail címed megadásával tudod letölteni az ingyen tippeket és ajándékba kapod hozzá a kártyákat is.  >>>>>>>>

Ha érdekel milyen módszerek változtatták meg az életemet, mivel értem el, hogy egészségesebb és nyugodtabb lettem,  ide kattintva megtudhatod.

Kérlek a hozzászólásokban írd meg, hogy miről olvasnál szívesen!

Továbbítsad annak, akinek úgy gondolod, hogy szüksége van rá!

Kérlek továbbá, hogy amennyiben tetszett a bejegyzésem, a hozzászólások alatt, lájkoljad, hogy tudjam hány embert érdekel ez a téma!

Köszönöm.

2 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük