4 egyszerű lépés a jó közérzethez

1. Felmérem a jelenlegi állapotomat:

Hol tartok most? Milyen a közérzetem? Naponta határidőnaplóba feljegyzem, milyen a hangulatom. Ha jól érzem magam a nap végén, mosolygós szájjal, amikor nagyon rossz, lefelé konyuló szájjal, a közömbös napokon egy sima vízszintes vonallal jelzem, vagy semmit nem írok be.

Ha egy hónapig csinálja az ember felmérheti, hogy milyen állapotban van. Ha két-három lekonyuló szájút számol a hónap végén jó úton halad. Minél több, annál jobban érdemes figyelemmel kísérni, hogy mi rontja el a napokat. Ilyenkor biztosan szükség van változtatásokra.

2. Vágyom a jó közérzetre minden nap:

Furcsának tűnik, ugye? Pedig sokan gondolják azt, hogy eleve elrendelt, hogy milyen a sorsuk. Beletörődnek, hogy az úgy természetes, hogy ők pocsékul vannak.  Tévednek. Nem kell úgy lenni, csak nagyon vágyni kell, hogy jobban érezzék magukat, hogy a nap  végén mosolygós szájat tudjanak beírni a papírra. Fölösleges minden aggodalom, ha időnként nem vagyunk jó formában az természetes. Minél jobban ellen akarunk állni a rossz közérzetnek vagy félünk tőle annál ritkábban érezzük magunkat jól, a helyzetünkön csak rontani fog, nemhogy segítene. Az igazi jobbulás akkor kezdődhet, ha vágyni kezdünk rá.

3. Elhatározom, hogy minden nap teszek valamit a cél érdekében, akkor is, ha nincs kedvem hozzá:

Minden kezdet nehéz, szoktuk mondani, de ez így is van. Az odafigyelés arra, hogy mi tesz jót nekem és mit ne tegyek, eléggé fárasztó, de megéri a sok energiát. Határozzuk el, hogy a jó egészségnek és  a nyugalomnak hajlandók vagyunk „megfizetni az árát” – legyen az idő, energia, pénz.

4. Naponta pár percet csak magammal foglalkozom

Tegyük félre a teendőinket néhány percre és csak magunkkal törődjünk. A mindennapok forgatagában nehéz pár percet szánni magunkra, arra, hogy elcsöndesedjünk vagy tornázzunk, olvassunk, a hobbinkkal foglalkozzunk. Nagyot sétáljunk vagy zenét hallgassunk, vagy megnézzünk egy jó filmet. Egy hónap múlva már rutinszerűvé válik és ha egyszer-egyszer elmarad ez a pár perc megérezzük majd a hiányát. Minél rosszabb passzban -, illetve nyűgösebbek vagyunk, annál inkább szükség van rá.

Hogyan legyen jobb a közérzeted és egészségesebb az életed?

Melyek azok a lépések, amelyek segítségével gyors és tartós eredményt érhetsz el? Íme:

Ha még egészségesebben és jól szeretnéd érezni magad ajánlom neked a tippeket és a pozitív megerősítő kártyákat.

Ide kattintva tudod letölteni az öt tippet és ajándékba kapsz még 154 db pozitív megerősítéseket tartalmazó kártyát is.  >>>>>>>>

Ha érdekel, hogyan tudtam elhagyni sok-sok nyűgömet és milyen módszerekkel lett jobb az egészségi állapotom, mitől lettem nyugodt és kiegyensúlyozott e-könyvemet olvasva megtudod. Részletek az e-könyvről itt.

Kérlek, ha tetszett lájkoljad és oszd meg ezt a bejegyzést a barátaiddal, ismerőseiddel!

Köszönöm.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük