Kirándulás – feltöltődés pár óra alatt –

Indulj el, akár egyedül is

Nyugdíjasként alig van időm. 87 éves súlyosan beteg édesanyámat ápolom. A gyógyszereit hiába készítem elő, sem a heti, de még a napi gyógyszeradagoló használata is gondot okoz neki. Elfelejti, hogy bevette már és még bekap tablettákat, vagy egyáltalán nem szedi be a gyógyszert. Ezért fontos, hogy a pirulákat közvetlenül a kezébe kapja. Így a dolgaimat az étkezések közötti időszakra kell időzítenem.

A minap kicsit lemerültem, mint a duracell elem. Kikapcsolódásra vágytam. Az alkalom is megvolt hozzá, a születésnapom. Aznap esett az eső, így elmaradt az utazás. Több, mint egy éve elterveztem, hogy megnézem Budapest nevezetességeit és csak nem akart összejönni. Kedvesem hétközben dolgozik, ott a kert, egyéb elfoglaltságok….

Családom az említett délutánon munkában volt, így egyedül voltam. Elég volt az ábrándozásból. Mindig lenne kifogás, hogy miért nem tudok elmenni, gondoltam. Pénteken ebéd után elindultam a vasútállomásra. Irány Budapest! Kimenő 19 óra körüli időig.

Először a 2-es villamossal szerettem menni, mert hallottam és olvastam, hogy végig a Duna parton van az útvonala. Biztosan szép lehet. Aztán megváltoztattam a tervemet. Inkább a budai várba mentem. Elhatároztam, hogy a siklóval is utazok egyet és vacsorára már otthon is leszek.

A Budai vár, a Sándor palota, a múzeumok a Mátyás-kút, fővárosunk gyönyörű látképe teljesen lenyűgözött. A díszmagyarba öltözött lovasok, az őrségváltás a Sándor palotánál, hű de érdekes volt. Siklóval is utaztam.

Sok-sok fotót készítettem. Rengeteget gyalogoltam, kellemesen elfáradtam.

Vacsorára, telítődve a számtalan élménnyel, lábfájósan értem haza. Este a családnak örömmel mutattam meg az általam készített képeket. Ez egy csodálatos nap volt számomra.

Mondhatom remek szórakozás volt, kiváló nap volt ez a nap. Nézelődtem és fotóztam. Teljesen kikapcsolódtam a mindennapi taposómalomból.

Mindenkit bíztatok, hogy ne várjon a megfelelő alkalomra, mert a megfelelő alkalom mindig akkor van, amikor mozdulunk.

Cselekedjünk, ne várjunk másra. Akár egyedül is tegyük meg azt, amihez kedvünk van. Töltődjünk fel energiával.

Ha további bejegyzéseket is szeretnél olvasni kattints ide.  >>>>>>>>>>>

Ha érdekel mit  tegyél, hogy egészségedre pozitív hatással legyen és még nyugodtabbá válhass a stresszes mindennapokban, akkor a következőket biztosan hasznát veszed!

Ide kattintva töltsd le az öt tippet és ajándékba kapsz még 154 db pozitív megerősítéseket tartalmazó kártyát is.  >>>>>>>>

Kérlek amennyiben tetszett a bejegyzésem, a hozzászólások alatt, lájkoljad!

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük