Levelek egykori önmagamtól

III. rész

Voltál már nehéz helyzetekben? Átéltél nehézségeket, amelyeket úgy érezted itt a vég, ezt már nem tudod elviselni? Emlékszel milyen nehéz volt túljutni rajta? Mindenkinek vannak ilyen időszakai. Az nem mindegy, hogy ezeken a nehéz napokon hogyan tud átjutni, vergődve, vagy könnyedén. 

Ami ma nehézség holnapra már elmúlik, talán nem is fogunk emlékezni rá. Nem mindegy hogyan éljük meg.

Minden nehéz helyzetben lévőt bíztatok, ne keseredjen el, jönnek majd fényes, kedélyes napok, örömteliek is.

Nem kell elcsüggedni, hanem megkeresni kinek-kinek a saját útját, hogy egészséges testtel és lélekkel kerekedjen felül az élet adta nehézségeken.

Úgy, ahogy nekünk sem mindegy, szeretteinknek, barátainknak, ismerőseinknek sem mindegy mit látnak, tapasztalnak. A példa ragadós és a jó példát valakinek el kell kezdeni mutatni, hogy legyen azoknak is fogódzó, akiknek ma még nincsen.

Írásaim nem légből kapottak. Saját tapasztalataimat osztom meg bennük.

 Úgy gondolom, annak, aki bajban van segít egy mankó, amelybe belekapaszkodva ki tud kerülni az önsajnálatból, kedvet kap ahhoz, hogy kézbe vegye sorsa irányítását. Egyedül sokkal nehezebb! Ne hidd, hogy gyöngeséget mutat, ha elfogadod azokat a megoldásokat, amelyek másnál beváltak. Ellenkezőleg! A bátrak azok, akik bevállalósak, mernek tenni a sorsukért.

Szilánkok….

2012. nyár

Szia,….a múltkori levelemben írtam, hogy anyunak eltörött a combcsontja. Most jól jön, hogy itthon vagyok. Anyu így a saját otthonában lehet. Tudod, két háznyira lakik tőlünk. Segítek neki és már elég jól mozog. Nagy öröm ért, a volt főnököm visszahívott a hivatalba dolgozni. Augusztusban kezdek. Még szerencse, mert éppen akkor kapok utoljára munkanélküli járadékot…. 

2013. tavasz

Szia,…. ismét búcsút intettem a hivatalnak, mert lejárt a szerződésem. Aztán kimentem Hollandiába. A gyerekeim segítségével lett is munkám. Egy hónapot voltam kint. A párom nélkül nem volt jó. Honvágy gyötört, ezért hazajöttem…..

2013. ősz

Szia,…képzeld nem sikerült irodai munkát találni. Nem csodálkozom rajta. 53 évesen, pár évvel a nyugdíj előtt, mérlegképes könyvelői végzettség és nyelvtudás nélkül nem megy. Végül 45 km-re alkalmaztak egy gyárban. Igen, fizikai munkát végzek. Örülök, hogy ide felvettek. Irodistákból elegük van.  Azok általában hamar továbbállnak. – mondták. Szerencsém volt.  Semmi gond, legalább több a pénzem, mint a hivatalban lenne, így a magas bruttó a nyugdíjalapomat is megemeli. Különben jól vagyok, minden rendben van……..

2014 – 2015 – 2016. év

Szia, …..Úgy örülök! Újra a régi formámban vagyok! Igen, még mindig gyárban dolgozom, csak nem kell annyit utaznom, mert ez itt van helyben. Igen, több műszakban, pontosabban három szakban. Nem könnyű, de örülök, hogy tudom csinálni…Remekül vagyok……..

2017. év

Szia, ….nyugdíjas vagyok! Alig tudom elhinni. Most látom az előnyét, hogy már 16 éves koromtól főállásban dolgoztam. Egy kicsit furcsa a helyzet, olyan, mintha hosszabb szabadságon lennék,….Jó is van ez így, mert anyu állapota annyit romlott, hogy naponta többször is szüksége van segítségre. Nehogy azt hidd, hogy a kihívások már nincsenek! Dehogynem! Sőt! Csak nem mindegy hogyan gondolkodom róluk, beszélek róluk és hogyan reagálom le azokat. Hiányoznak a kollégák. Most ápoló nővér vagyok, több helyen is helyt állok. Furcsa érzés, teljesen új élet……Többet törődök a családommal, újra a hobbijaimnak hódolhatok. Képezhetem magam, olvashatok…….. időmet és tudásomat felhasználva segíthetek azoknak, akik vágynak arra, hogy egészséges, nyugodt életet éljenek. 

….a pozitív változásért keményen megdolgoztam. Megérte! Megérte a fáradságot! Megérte, mert egészségesebb lettem és nyugodtabb. És ez a lényeg, csak az eredmény fontos, csak az számít.

Már jó ideje elmondhatom, hogy nagyok klasszul vagyok, remekül érzem magam minden nap.

Nyugodt, megelégedett, és hálás vagyok. Öröm számomra, ha mást is boldognak, jókedvűnek látok. A nehéz, nem szeretem napok így gyorsabban, könnyebben telnek.

Vége

Csatlakozz te is a Facebook jokondiban-nyugalomban zárt csoporthoz, ahol bátran írhatunk egymásnak. Csak olyanok, akiket érdekel a téma. Akár azért, mert még egészségesebben és jól szeretnéd érezni magad, akár azért, mert nagyon pocsékul vagy és a kiutat keresed, vagy azért, mert te már megtaláltad a saját utadat, jól érzed magad a bőrödben. Nem muszáj a borongós napokon komolynak, búsnak lenni. Miért ne lehetnénk egyre többen jó kedvűek, jó kondiban és nyugalomban? Itt mindenki megoszthatja saját történeteit, élményeit, véleményét.

Ha még egészségesebben és jól szeretnéd érezni magad ajánlom neked az 5 tippet és a 154 db pozitív megerősítő kártyát, amelyeket ide kattintva tudsz letölteni ingyen. 

Kérlek amennyiben tetszett a bejegyzésem, lájkoljad!

Ha érdekelnek a részletek, hogyan értem el egy minőségibb, jobb életetet, mitől lettem egészségesebb és nyugodatabb a mindennapok nehézségei között is itt találod meg e-könyvemet, amelyből megtudhatod.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük