Levelek egykori önmagamtól

II. rész

Biztos a te életedben is voltak fájdalmas időszakok.  

Mit tettél olyankor?

Leegyszerűsítve én gyerekként azt láttam, hogy az ima és a tabletták a nyerők. Azonban ilyenkor az ember tehetetlennek érzi magát, ami fokozza a szenvedést. Mástól várja sorsa jobbra fordulását. Segíts magadon, Isten is megsegít! – nagyon bölcs mondás. Rájöttem, hogy nekem is sok-sok teendőm van.

 

A levelekkel saját sorsomon keresztül próbálom bemutatni, hogy a változás időszakos. A pozitív és negatív időszakok váltogatják egymást.  Ami nem mindegy, hogy mekkorák a hullámok körülöttünk. Ahogy pozitívan változunk, egyre kisebbekké szelídülnek.

 A legrosszabb, ha lemondással, rossz szájízzel belenyugszunk a helyzetünkbe és úgy gondoljuk, majd csak lesz valahogy.

Hogy mit kell tenni a pozitív változás eléréséhez, fenntartásához?

Keresni folyamatosan a helyes utat. Elcsöndesedve, magunkba nézve, kutatva. Aki így keresi a megoldást biztosan meg is találja.  Útjelző tábláink a jó egészség, jó közérzet, a belső békesség. Érdemes nyitott szemmel járni, az orvosoktól, a gyógyszerészektől, a interneten hallott, látott, vagy könyvekben olvasott sok-sok okos tanácsot megfontolni. Ezek azonban  csak abban az esetben lesznek hasznosak számunkra, ha kipróbáljuk és a nálunk is beváltakat beépítjük a minden napjainkba. Ha egyre jobban érezzük magunkat a bőrünkben remek érzés és fokozza kitartásunkat.   

Szilánkok…..

1998. év

Szia, ….. hála Istennek a férjemmel rendeződtek a dolgaink, a szeretetet sokkal erősebben érzem, mint korábban.  Most a gyerekemmel problémázunk, mert játékfüggő lett. Ismét orvoshoz járok és szedem a sok gyógyszert. Családterápiát javasoltak. Kezdetben az egész család együtt ment. De elég, ha egyikünk ott van. Vállalkoztam rá. Havonta kétszer, háromszor találkozok a szociális munkással. Nagyon jó, mert át tudom vele beszélni a felmerült gondokat, ő pedig javaslatokat, ötleteket mond.

Kár, hogy 50 kilométert kell utaznom hozzá. Á, nem autóval. Péntekenként, munka után busszal megyek. Gondolhatod milyen fárasztó!

1999 – 2001.

Szia,…….másfél éve, hogy járok a családterápiára, de most itt a vége. A helyzet ennek ellenére nem túl rózsás…..

2002.

Szia,…. a csudába! 2-es típusú cukorbetegségem van! Teljesen át kell reformálni az étkezési szokásaimat. Szerencsére erre még nem kell semmit sem szedni. Rájöttem, hogy sajnos így is gyógyszerfüggő vagyok.

2003 -2006. év

Szia, ……..minden a régi……

2007. év

Szia,…. szerettem volna a lehetetlen helyzetemből kikeveredni. Valamit tennem kellett! Elvégeztem az agykontrollt, az egészséget javító tanfolyamot! Úgy látom ez nagyon hasznos volt.

2008. év

Szia, ……kezdem magam jobban érezni. Orvossal beszéltem, a gyógyszereket el tudom hagyni. Ismét bizakodó vagyok….

2009.

Szia,….lassan magam mögött tudom a pánikbetegséget. Igaz, hogy állítólag vissza-visszatérhet, de már tudom kezelni…..

2010. év

Szia, …. nagy bántomra a gyerekeim külföldre költöztek. Le vagyok súlytva. A jó kedvem elillant, messzire szállt. ……majd csak de ezen is túljutok …..

2011. év

Szia,…..most jöttem egyenesen Hollandiából. Meglátogattuk a gyerekeket.  Remekül éreztük magunkat. A búcsúzkodás kegyetlen volt….. Bizakodó vagyok, jól vagyok.

2012. tavasz

Szia, ….azt hittem, hogy majd a hivatalból megyek nyugdíjba….hát tévedtem…4 évig kellett volna még kihúzni…, most nagyon szarul vagyok. Nem hagyom, hogy legyűrjön megint a pánik…. Relaxálok, tornázom, sétálok, olvasok, motivációs leveleket és önéletrajzokat gyártok…… Főállású munkakereső lettem. És ehhez még társult, hogy anyu combnyaktörést szenvedett….. Hűhh!!!!

Hamarosan folytatódik……..

….a pozitív változásért keményen meg kellett dolgozni. Megérte! Megérte a fáradságot! Megérte, mert csak az eredmény fontos, csak az számít, hogy jobbá vált az életem.

Ha további bejegyzéseket is szeretnél olvasni kattints ide.  >>>>>>>>>>>

Ha még egészségesebben és jól szeretnéd érezni magad ajánlom neked a tippeket és a pozitív megerősítő kártyákat. 

Ide kattintva  5 tippet és 154 db pozitív megerősítéseket tartalmazó kártyát tudsz letölteni ingyen.

Kérlek amennyiben tetszett a bejegyzésem, alatt, lájkoljad!

Ha érdekel, hogyan tudtam elhagyni sok-sok nyűgömet és milyen módszerekkel sikerült megvalósítanom, hogy jobb lett az egészségem és nyugodatabbá váltam a mindennapok nehézségei között is: itt találod meg az e-könyvemet, amelyből megtudhatod.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük